Groep 1-2

Kriebelbeestjes in de klas

Hoe beweegt een slak en waarom dragen sommige soorten hun huis op de rug. Heeft een vlinder ook voelsprieten? Interessante vragen om te beantwoorden, nadat de lesmaterialen bij u op school zijn geweest. Er komt een slakkenbak en een vlinderkast in de klas. Met hulp van een lesbrief kunt u met de kinderen aan de slag om de slakken, eitjes, rupsen, poppen en vlinders te verzorgen en te bestuderen.

Egelpad voorjaar

Beleef de lente in het bos! Wat hoor je en wat zie je? Welke lenteverschijnselen ervaar je? We maken een voorjaarswandeling met het accent op natuurbeleving, waarbij opdrachten omtrent de lente in een natuurgebied aan de orde komen. Het pad is te herkennen aan de egels die ‘de weg’ wijzen.

Zelf papier maken 

Leuk om van oud papier nieuw papier te maken. Dit proces kunnen de kinderen zelf ervaren door het te doen met de leskist ‘Zelf papier maken’. 

Dikkie donderkopje

Het kikkervisje Dikkie heeft een fijn leven in de vijver, tot hij opeens poten krijgt en zijn staart verliest. Dat betekent dat hij groot wordt, maar dat wil hij helemaal niet! Een interessante en leerzame leskist waarbij de levenscyclus van de kikker centraal staat.

Regenwormen in de klas

Regenwormen zijn leuke beestjes, maar je moet wel goed speuren om ze te kunnen spotten, want ze houden van hele donkere plekken het liefst onder de grond. Ze kunnen op school worden gebracht, inclusief behuizing, verzorgingstips en weetjes.

Wandelende takken in de klas 

Wandelende takken zijn interessante beestjes. Ze hebben een schutkleur en bewegen zich op een bijzondere wijze. Leuk om ze een keertje in de klas te hebben, zodat de kinderen er wat meer over te weten komen.

Plant in de klas 

Met ‘Plant in de klas’ is er aandacht voor de verzorging van een plant, maar ook wordt er betekenis gegeven aan levend groen in de klas. Er komen plantjes op school om te verzorgen en te behouden.

Vogels in de winter

Er komt een setje materialen op school die ingezet kunnen worden om de vogels te lokken en op onderzoek uit te gaan naar verschillende vogelsoorten in de directe schoolomgeving. Met de klas kan mee worden gedaan aan de Nationale tuinvogeltelling eind januari 2024. De materialen worden op school gebracht om te behouden.

Scroll naar boven